Autostol tyskland – hvor meget spare du?

Vi som bor tæt på grænsen ved at der kan være penge at spare ved at tage ned over grænsen for at købe lidt våde vare. Men kan man også spare penge ved at købe sin autostol i tyskland? – det er hvad jeg vil undersøge i dette første indlæg på bloggen. Jeg er nok allerede sikker på at jeg kan finde en autostol i Tyskland der er billigere end hvad jeg kan finde i Danmark, men lad os se hvad vi kan finde. 

Første autostol fra Tyskland – Römer Baby-Safe Plus II inkl. Isofix Base 2011

Den første autostol jeg vil tage frem er en Römer Baby-Safe Plus II inkl. Isofix Base 2011. Denne autostol koster i Tyskland 250,- euro, hvilket i danske penge er 1.875,- kr. Husk på at det ikke kun er en autostol du får med. Der er også en Isofix base med.

Hvis jeg prøver at finde denne Römer Baby-Safe Plus i Danmark, så kan jeg se at prisen er 1.179,- kr. Men det er uden føromtalte Isofix base. Omtalte Isofix base skal købes ved siden af, og det er nu det bliver interessant, for denne Isofix base koster alene 1.219,- kr. og dermed har vi en autostol købt i Danmark til den nette sum af 2.398,- kr. Hvor samme model kostede 1.875,- kr. i Tyskland. Så som udgangspunkt, og lige her i teksten, så er det at købe en autostol i Tyskland billigere end at købe den i Danmark. Nu skal det dog siges at den autostol jeg har fundet i Tyskland er på tilbud, og det er den autostol jeg har fundet i Danmark ikke. Men vi snakker dog om en forskel på 523,- kr.

Men – det koster fragt at få en autostol i Tyskland

Så indtil nu er det den bedste ide at købe en autostol i Tyskland, for der spare du omkring en 500 mand. Men, der er jo noget der hedder fragt, og det skal man huske. Dette gælder dog både i Danmark og Tyskland. Lad os se hvad fragten er i henholdsvis tyskland og Danmark.

  • Fragten på en autostol i Danmark er 75,- kr. hos den pågældende forhandler af autostole.
  • Fragten på en autostol fra Tyskland er 15 euro, og det er omsat til Danske penge 112,- kr.

Så set i det lys, så er besparelsen ved at købe en autostol i Tyskland omkring 500,- kr. – ganske enkelt. Det er da til at føle på, og det er da ganske meget at spare når man tænker på at man får nøjagtigt den samme vare begge steder.

Men hold – 500,- kr. sparet kan hurtigt blive træls

Men en ting er at spare 500,- kr. – en anden ting er hvis din autostol går i stykker. I danmark kan det være nemt at gøre noget ved, for du ringer til forretningen, og så aftaler i enten at autostolen bliver indleveret til reparation, og det kan være ganske nemt. Dog kan sådan noget også drille i Danmark. Men hvis din autostol som du har købt i Tyskland går i stykker, så kan det forholde sig ganske anderledes. Taler du ikke godt tysk, så kan det være svært at snakke med forhandleren, og når alt er aftalt, så skal du sende din autostol til Tyskland, og så begynder de sparede 500,- kr. hurtigt at blive mindre. Udover det, så er det nok en god ide at sætte sig lidt ind i reglerne hvis man køber i Tyskland.

Dermed ikke sagt at man ikke skal købe sin autostol i Tyskland, man skal bare lige trække vejret en ekstra gang, og så overveje om man gider besværet (hvis det opstår) for at spare 500,- kr. For at være ærlig, så ville jeg nok købe min autostol i Tyskland – men det er fordi vi bor en times kørsel fra den Tyske grænse. Hvis jeg skulle købe den over nettet, så ville jeg nok vælge at købe den lokalt i byen hvor jeg bor. Heller være sikker på at man kan få den byttet eller lavet hurtigt end at skulle vente flere uger på at den kommer tilbage fra Tyskland.

Hvad er din erfarring med at købe autostol i tyskland

Nu har vi som sagt ikke købt nogen autostol i Tyskland, så ovenstående er kun gisninger – dog er priserne rigtige. Men hvad siger du til det – hvis du har købt autostol i Tyskland. Er det sikkert nok, eller er det noget du vil anbefale at man ikke gør. Kom med din kommentar og erfaring så andre kan lærer af det.

 Den omtalte autostol i Tyskland kan du finde her >> og omtalte autostol i Danmark kan du finde her >>

Skriv en Kommentar
© Copyright 2011